Cooking with a dash of love, which is the key ingredient to good cooking. Happy Reading and Happy Cooking!

Followers

Saturday 13 October 2012

SAMBAL TUMIS UDANG HARIMAU PETAI-KANTAN / TIGER PRAWN PETAI-GINGER FLOWER IN STIR-FRY SAUCE






Petai-Ginger Flower Petai in Stir-fry sauce

Ingredients

½ kg tiger prawns
100 grams petai
1 ginger flower (½ for cooking, ½ for garnishing)
1 tablespoon homemade tomato sauce
1 onion – cut round
Sugar
Tamarind
Olive oil
Water

Methods

1.    Sauté blended ingredients. Sauté until fragrant.
2.    Add salt, sugar and tamarind. If too thick add water.
3.    Put prawn into sauce. Stir it
4.    Put petai, chopped onion and ginger flower.  Stir for a while.
5.    Ready to serve when the sauce boiled.


Sambal Tumis Udang Petai-Bunga Kantan

Bahan-bahan

½ kg udang harimau
100 gm petai
1 kuntum bunga kantan (½ untuk masakan, ½ untuk hiasan)
1 ulas bawang besar - dipotong
Garam
Gula
Asam keping
Minyak zaiton
Air

Langkah-langkah
                                
1.    Tumis bahan yang dikisar.  Tumis sehingga naik bau wangi.
2.    Masukkan garam, gula dan asam keping.  Jika terlalu pekat tambahkan sedikit air.
3.    Masukkan udang ke dalam kuah sambal tumis. Kacau seketika.
4.    Masukkan petai, bawang yang dipotong dan bunga kantan.  Terus mengacau.
5.    Siap untuk dihidang setelah kuah mendidih.

2 comments :

  1. It looks amazing

    ReplyDelete
  2. You should try it, even though hard to get petai and ginger flower, you can change it with other ingredients.

    ReplyDelete

You May Like This:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...