Cooking with a dash of love, which is the key ingredient to good cooking. Happy Reading and Happy Cooking!

Followers

Monday 14 July 2014

STEW TULANG / BONE STEW





Bone Stew

Ingredients

1 kilogram of beef bones
3 potatoes cut eight
1 carrot cut lengthwise
2 onions cut eight
1 celery stalk cut into 1 inch length
1 tablespoon homemade garlic paste
1 tablespoon homemade chili paste
5 tablespoons of homemade tomato paste
1 can whole peeled plum tomatoes
1 teaspoon mixed herbs
1 teaspoon mixed spices
Bay leaf
50 grams of butter
Salt
Sugar
Olive oil
Parsley for garnishing

Methods

1.    Clean bones, tossed and pat dry.
2.    Heat olive oil in a pan and add the dried bones, leave it for 2 to 3 minutes. Put aside bones.
3.    In the same pan put celery stalk,  potato, carrot, mixed spices, mixed herbs, cut onion, homemade ginger-garlic paste, chili paste and mix thoroughly and let blended with oil. (Caramelized).
4.    Using a pressure cooker, put bones, a bit salt, and water, cook until tender.
5.    Once the meat on the bones become soft, transfer to another pot.
6.    Put caramelized vegetable mixed with the bones to the pot.
7.    Add bay leaf, homemade tomato sauce and whole peeled plum tomatoes. Stir to mix.
8.    Heat on low heat for 20 to 30 minutes and stirred.
9.    Add butter, salt and sugar. Continue to stir.
10. Once it thickens and enough flavor, can be served with french loaf or as gravy for spaghetti. .

Stew Tulang

Bahan-bahan

1 kilogram tulang lembu
3 biji kentang dipotong lapan
1 batang lobak dipotong memanjang
2 bawang besar dipotong lapan
1 batang batang daun sup potong 1 inci panjang
1 tin whole peeled plum tomatoes
1 sudu teh herba campuran
1 sudu teh rempah campuran
Daun bay
50 gram mentega
Garam
Gula
Minyak zaiton

Langkah-langkah

1.    Bersihkan tulang, tos dan keringkan.
2.    Panaskan minyak dalam kuali dan masukkan tulang yang dikeringkan biarkan selama 2 – 3 minit.  Ketepikan tulang.
3.    Dalam kuali yang sama masukkan batang daun sup, kentang, lobak merah, rempah campuran, herba campuran dan bawang besar yang dipotong, pes halia-bawang putih, pes cili kisar dan kacau sehingga sebati dengan minyak. (Caramelized).
4.    Memasak mengguna periuk tekanan masukkan tulang dan air.  Masak sehingga lembut.
5.    Setelah daging pada tulang menjadi lembut, pindahkan ke periuk lain.
6.    Masukkan sayuran yang telah digaul bersama minyak gorengan tulang ke dalam periuk. 
7.    Tambahkan daun bay, sos tomato dan whole peeled plum tomatoes.  Kacau sebati.
8.    Panaskan pada api kecil selama 20 - 30 minit dan dikacau. 
9.    Masukkan mentega, garam dan gula. Terus mengacau.
10. Setelah kuah menjadi pekat dan cukup rasa, boleh dihidang bersama roti perancis atau kuah untuk spaghetti.

1 comment :

  1. ooooo.......sedap woooowww........

    ReplyDelete

You May Like This:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...